731 529 710

24. 3. 2018

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Robert Vano
    http://www.robertvano.cz

    Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

    Robert Vano
  • PROFIL AKCE

    Populární akce Setkání fotografů je určena každému, kdo se zajímá o fotografování. Na své si přijdou začátečníci, zapálení fandové, ale i profesionální fotografové. Celý den zde budou probíhat zajímavé přednášky z nejrůznějších oblastí fotografie, fotoškoly, poradny s profesionály, diskuse s fotografy a soutěže o zajímavé ceny.

  • Sára Saudková
    http://www.saudek.com/cz/sara/uvod.html

    Sára Saudková fotografuje převážně akty. Po technické stránce se jedná hlavně o klasické, černobílé fotografie snímané na střední formát. Její tvorba je ovlivněna tvorbou Jana Saudka, u kterého - jak sama říká - se vyučila, neboť není lepší školy. Věnuje se výhradně volné tvorbě – inscenovanými fotografiemi dokumentuje svůj soukromý život - loučení a čekání a to mezi tím:…

    Sára Saudková
  • Alice Bochňáková

    Alice Bochňáková
    http://www.alicedigiart.com/

    Alice je členkou AF ČR a QEP. Velká část Aliciny tvorby se zaměřuje na podvodní fotografii. A i když pracuje s promyšlenými tématickými scenériemi, základním pilířem je vždy zachování maximální přirozenosti fotografovaných osob a zpracování nosné myšlenky v nevšedním prostředí. Klade velký důraz na celkový emocionální dojem a zároveň na opravdovost všeho, co se nachází pod…

  • Petr Bambousek
    http://www.sulasula.com

    Petr se zaměřuje výhradně na fotografii zvířat a přírody. Za tím účelem podniká každý rok řadu výprav zejména do tropických krajin. Snaží se lidem přiblížit rozmanitost přírody jako celku, takže se věnuje širokému spektru motivů od makra přes ptactvo až po velká zvířata. Pro jeho tvorbu jsou typické čisté a nápadité kompozice, které získaly celou řadu ocenění v těch…

    Petr Bambousek
  • Barbora Reichová

    Barbora Reichová
    https://www.instagram.com/barborareichova/

    Bára Reichová je jedna z nejvýznamnějších sportovních fotografek u nás. 15 let fotografovala pro deník Sport a aktuálně je fotografkou českého olympijského týmu, můžete se těšit na fotografie z OH v Tokiu. K fotografování sportu jí přivedla láska k pohybu a aktivnímu sportu. Bára posbírala za svoji práci řádu ocenění, jedním z posledních je třetí místo v soutěži Czech Press…

  • Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

    Andrej Macenauer
  • Antonín Lavrenčík

    Antonín Lavrenčík
    http://business-portret-praha.cz

    Jeho služeb s oblibou využívají umělci, herci i politici. Klade důraz na vnitřní náboj portrétu, noblesní prezentaci portrétovaného a zejména na precizní a důmyslné svícení. Portrétní fotografii vyučuje v Ateliéru v továrně. Dále vede workshopy ve Fotoinstitutu. Jeho práci najdete na https://www.ateliervtovarne.cz a www.business-portret-praha.cz.

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Martin Rak
    https://www.martinrak.cz/

    Fotografii se naplno věnuje od roku 2009, Věnuje se převážně fotografii krajiny, ale také přírody nebo architektury. Nejoblíbenější je Českosaské Švýcarsko, kde také vzniká většina jeho fotografií. V poslední době se zaměřuje na černobílou fotografii zvláště ve spojení s dlouhými expozičními časy.

    Martin Rak
  • Petr Macenauer

    Petr Macenauer
    https://fotoinstitut.cz

    Petr Macenauer je lektorem kurzů FotoInstitut.cz. Zároveň je spoluorganizátorem fotoexpedic Japonsko a USA, kde uplatňuje své jazykové znalosti japonštiny a angličtiny. Fotografii studoval na VOŠ MICHAEL a mezi jeho největší úspěch patří účast na Cannes Roger Hatchuel Academy, kde prezentoval svoji školu v oboru reklamní fotografie.

  • Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

    Jakub Súkeník
  • Petr Koritina

    Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

  • Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

    Jan Dobrovodský
  • Aleš Radikovský

    Aleš Radikovský
    http://radikovo.com

    Programátor, fotograf, absolvent ČVUT. Fotografuje již od dětství, oblíbenými tématy jsou portrét, akt a horské scenérie, za kterými vyráží pravidelně do vysokých hor. Úpravám fotografií v Adobe Photoshop i Adobe Lightroom se věnuje detailně již více než 10 let.

  • Michal Tvrdík
    http://www.michaltvrdik.com

    Rodilý Pražan nejčastěji fotící reportáže a různé eventy, který si ale občas odskočí i k jinému žánru. S technikou Canon pracuje již řadu let, od roku 2012 ho pak můžete vidět na různých prezentačních akcích firmy Canon jako produktového specialistu, školitele, případně přímo jako fotografa s hledáčkem přilepeným na oku.

    Michal Tvrdík
  • Pavel Kristián

    Pavel Kristián
    https://pakpak.cz/

    Ing. Pavel Kristián pracoval třináct let jako ředitel a šéfredaktor vydavatelství Zoner Press. Nyní působí jako lektor fotografických kurzů a praktických workshopů. Je autorem řady knih k programu na úpravu fotografií. V současné době připravuje příručku k nejnovější verzi Zoner Photo Studio X. Na stránkách PakPak.cz publikuje své autorské články s fotografickou tematikou.

  • Jolana Havelková

    Fotografka a vysokoškolská pedagožka Jolana Havelková patří mezi nejzajímavější osobnosti současné české fotografie. Experimentuje s médiem fotografie pokaždé jinak, vždy s ohledem na téma samo. Ať už se věnuje krajině, portrétním námětům nebo třeba architektuře, vždy jde o důsledně promyšlený projekt, kde invence v práci s fotografií následuje prvotní impuls.

    Jolana Havelková
  • Jan Kupčík

    Jan Kupčík
    https://jankupcik.cz/

    Jako produktový manažer v čele vývojového týmu Zoner Photo Studia pomáhá programátorům porozumět požadavkům zákazníků a formovat podobu nových funkcí. Fotografováním žije už dobře přes dvacet let a postupně se od míchání vývojek v koupelně dostal až k míchání křivek u počítače. Zachycování lidí a jejich příběhů jej přivedlo k fotografování svateb, které jej udržují ve stavu…

  • Jan Prchal
    https://www.megapixel.cz/

    Působí jako manažer tiskárny ve společnosti Megapixel. Praxi v polygrafii má od roku 1998 kdy začínal ještě na ofsetové technologii, poté se přeorientoval na tisk digitální. Má zkušenosti s tiskem s technologiemi tisku od laserové (xerografie) až po inkoustovou (ink-jet). Baví ho být u výroby od začátku až po finální expedici. Podílet se na všech krocích včetně kontroly,…

    Jan Prchal
  • Milan Hospodka

    Milan Hospodka
    https://500px.com/milann88

    Milan Hospodka se o fotografii zajímá od dětství. Vyhrál opakovaně 1. místo v soutěži pro střední školy FotoAkademie.cz. Je redaktorem FotoAparát.cz, kde recenzuje fotografické publikace.

  • Libor Hašpl
    https://www.mychparfotek.cz

    Fotím už spoustu let. Začínal jsem s focením na film, ale teprve digitální fotoaparát znamenal pro mě obrovský skok. Nastal čas experimentů a hraní. Focení se nám všem velmi přiblížilo. Máme mobilní telefony, kompaktní fotoaparáty, či dokonce zrcadlovky. Je jedno jestli je někdo vyznavač červenobílé nebo žlutočerné či jiné značky. Všichni tu a tam, někdo více, někdo méně,…

    Libor Hašpl

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Petr Bambousek

Petr Bambousek

Petr se zaměřuje výhradně na fotografii zvířat a přírody. Za tím účelem podniká každý rok řadu výprav zejména do tropických krajin. Snaží se lidem přiblížit rozmanitost přírody jako celku, takže se věnuje širokému spektru motivů od makra přes ptactvo až po velká zvířata. Pro jeho tvorbu jsou typické čisté a nápadité kompozice, které získaly celou řadu ocenění v těch nejprestižnějších soutěžích světa, ale i u nás.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz